החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מלהיטים את הפויקה מעל גחלים לוחשות (ולא אש גלויה). מחממים 1/3 מכמות השמן.
2
מפלפלים את הבשר, מכניסים 1/3 ממנו לפויקה וצורבים חצי דקה מכל צד ב-3 מחזורים (לפני כל סבב מוסיפים שמן).
3
מחזירים את כל הבשר לסיר, מוסיפים את כל הירקות מלבד תפוחי האדמה וצולים דקה או שתיים.
4
מוסיפים בירה, רסק עגבניות, ציר טלה וסילאן ומערבבים בעדינות. הנוזלים צריכים לכסות את הירקות והבשר. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים. מכסים את הפויקה ומביאים לרתיחה. מייד אחרי הרתיחה מסדרים את הגחלים כך שיעטפו את הפויקה מהצדדים ולא יהיו מתחתיה. מבשלים כשעתיים. כבר אחרי שעה וחצי מתחילים לבדוק מדי פעם אם הבשר התרכך והשומן העוטף אותו נמס. אם כן, הפויקה מוכנה.
5
שעה לפני תום הבישול מוסיפים גם את תפוחי האדמה וממליחים. בתום הבישול טועמים, מתקנים תיבול ומגישים חם.