מתכון

פויקה שפונדרה, לחי עגל וסלק

הכנסנו לתוך סיר הפויקה דברים שאנחנו אוהבים ונתנו לזמן לעשות את שלו. התקבלה מנה עשירה במרקמים, בטעמים ובכל טוב

לחי סלק. צילום: דניאל לילה
לחי סלק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחי אדמה ממולאים

לסלקים ממולאים

לקציצות לחם וירק

אופן ההכנה

ממלאים את תפוחי האדמה

1

מערבבים בשר טחון עם צנוברים, חוויאג', פטרוזיליה, ראס אל-חנות, מלח ופלפל וסילאן וממלאים את תפוחי האדמה.

ממלאים את הסלקים

2

מערבבים בשר טחון עם מחית כמהין, מלח ופלפל וממלאים את הסלקים.

מכינים קציצות לחם

3

מפוררים את החלק הלבן של הלחם. מוסיפים ביצה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות בגודל 3-2 ס"מ.

מכינים את הקדרה

4

מלהיטים פויקה. מוסיפים את שלושת סוגי הבשר, שקדי עגל, ציר, יין וסילאן. שמים את הפריקה בתוך שקית בד, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים שעתיים על חום נמוך (על גחלים).

5

מוסיפים לסיר את קציצות הלחם ושני סוגי הממולאים, שאלוטס, פטריות, עלי קפיר ליים וערמונים ומבשלים עוד חצי שעה-שעה עד להתרככות הממולאים.