מתכון

פונדנט שוקולד וערמונים עם רוטב וניל

כפיר כהן טומן בפונדנט הקלאסי מחית ערמונים, שזולגת מתוכו כבר בביס הראשון

נובמבר 2021
פונדנט שוקולד וערמונים עם רוטב וניל של כפיר כהן. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
פונדנט שוקולד וערמונים עם רוטב וניל של כפיר כהן. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

הוא ממליץ להגיש אותו עם רוטב וניל אמיתי שמכינים מראש. כדי לבדוק אם העוגות במרקם מושלם, בפעם הראשונה שאופים אותן מודדים זמן בקפדנות ופשוט בוצעים אחת. בפעם הבאה תדעו בדיוק מתי להוציא אותן מהתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קוקוטים בחמאה.

2

ממיסים חמאה ושוקולד על בן מארי. מוסיפים סוכר וברנדי ומערבבים למרקם חלק. מוסיפים ביצים וחלמונים וטורפים במרץ כ-3 דקות תוך כדי חימום עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהכיריים, מוסיפים קמח וטורפים היטב.

3

יוצקים את התערובת לקוקוטים עד 1/3 גובהם. מניחים במרכז כל קוקוט כף מחית ערמונים ויוצקים את שאר התערובת עד 3/4 מנפח הקוקוטים.

4

אופים 14-12 דקות עד שהעוגות מתייצבות מבחוץ אבל עדיין רכה בפנים.

5

מגישים חם עם רוטב וניל או כדור גלידה.