מתכון

פונדנט שוקולד עם דובדבנים ומרציפן

פברואר 2021
פונדנט שוקולד עם דובדבנים ומרציפן של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
פונדנט שוקולד עם דובדבנים ומרציפן של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

דובדבנים ששומרו באלכוהול נותנים טעם הרבה יותר עשיר לפונדנט, אז אל תתפתו להשתמש בלפתן דובדבנים חמוצים

מתכון מותאם לכלים אישיים בקוטר 4 ס“מ.

אם לא אופים מיד, מעבירים למקרר בכלי אחסון מכוסה ל-3-4 ימים או למקפיא לשבועיים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבלים ביצים וסוכר לקרם בהיר ותפוח.

2

ממיסים שוקולד במיקרו ומוסיפים יחד עם הליקר לתערובת הביצים. מערבלים לקרם חלק ואחיד.

3

ממיסים חמאה ומוסיפים לתערובת השוקולד בהדרגה תוך כדי ערבול.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

יוצקים מעט מקרם השוקולד לתבניות אישיות חסינות חום, כך שהתחתית מכוסה. מניחים מעל 3 דובדבנים ופיסות קטנות של מרציפן. מכסים בעוד קרם שוקולד, כך שהקרם מגיע עד שלושה רבעים מגובה הכלי. מסדרים את הכלים האישיים בתבנית.

6

אופים כ-15 דקות עד שפני המאפים תפוחים ויציבים.