מתכון

פופקורן קרמל מלוח

2 דירוגים
פופקורן קרמל מלוח. צילום: shutterstock
פופקורן קרמל מלוח. צילום: shutterstock

בארגנטינה לא שמעו על פופקורן מלוח. אצלם גרגרי התירס התפוחים מצופים בקרמל ונמכרים באריזות של קילוגרמים

אנחנו שדרגנו את המתכון והוספנו רמז עדין של מליחות. אם אתם מתעקשים, אפשר להגיש עם גלידה, אבל אפשר פשוט לאכול ככה. זהירות — התמכרות חדשה בדרך!

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרמל מלוח

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים פופקורן

1

מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף מכסה זכוכית אם יש). מנערים מעט כדי שהתירס ייעטף בשומן — זה חשוב אחרת הגרעינים נחרכים. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים. מעבירים לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו.

מכינים קרמל

2

ממיסים באותו סיר חמאה וסוכר על להבה גבוהה 4 דקות עד לקבלת קרמל אחיד בצבע דבש. מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות בכף עץ. מערבבים פנימה בזריזות את הפופקורן.

3

משטחים את התערובת על נייר אפייה ומפזרים עליה מלח.

4

מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים (נראה אתכם עומדים בפיתוי).

להגשה

5

מחלקים כדורי גלידה לקערות אישיות ומפזרים שברי פופקורן מעל.