מתכון

פופקורן קרמל מלוח

בארגנטינה לא שמעו על פופקורן מלוח. אצלם גרגרי התירס התפוחים מצופים בקרמל ונמכרים באריזות של קילוגרמים

81,403 בשלנים התעניינו במתכון זה
פופקורן קרמל מלוח. צילום: shutterstock
פופקורן קרמל מלוח. צילום: shutterstock

אנחנו שדרגנו את המתכון והוספנו רמז עדין של מליחות. אם אתם מתעקשים, אפשר להגיש עם גלידה, אבל אפשר פשוט לאכול ככה. זהירות — התמכרות חדשה בדרך!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמל מלוח

להגשה

אופן ההכנה

מכינים פופקורן

1

מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף מכסה זכוכית אם יש). מנערים מעט כדי שהתירס ייעטף בשומן — זה חשוב אחרת הגרעינים נחרכים. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים. מעבירים לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו.

מכינים קרמל

2

ממיסים באותו סיר חמאה וסוכר על להבה גבוהה 4 דקות עד לקבלת קרמל אחיד בצבע דבש. מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים במהירות בכף עץ. מערבבים פנימה בזריזות את הפופקורן.

3

משטחים את התערובת על נייר אפייה ומפזרים עליה מלח.

4

מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים (נראה אתכם עומדים בפיתוי).

להגשה

5

מחלקים כדורי גלידה לקערות אישיות ומפזרים שברי פופקורן מעל.