מתכון

פוקצ'ה מקומית

אפריל 2019
1 דירוגים
פוקאצ'ה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
פוקאצ'ה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

הפוקצ'ות כל כך אהובות אצלנו שהן הפכו כבר למנה מקומית לכל דבר. כדי לאזרח אותן אני מגיש אותן עם קרם חצילים

מתכון לקרם חצילים לבן

מתכון לקרם חצילים שחור

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

לשים את כל המרכיבים מלבד המלח במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים עד שהוא נטמע בבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2

מפילים את הבצק להוצאת אוויר. מחלקים לכדורים במשקל של כ־120 גרם כל אחד, מכסים ומעבירים למקרר ללילה.

3

מוציאים את הבצק מהמקרר ומתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

4

מחממים תנור ל־220 מעלות. מרדדים כל כדור בצק לפוקצ'ה אובלית מוארכת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בשמן זית, מפזרים מעט מלח ים ואופים 10־12 דקות עד שהן מזהיבות. מושחים את הפוקצ'ות החמות בשמן זית.