גיוון: ניתן להחליף את החובזה בעלי מנגולד ללא גבעולים קצוצים דק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פטאייר:
למלית:
לכיסוי העוף:
לקונפי עוף ובצל:
תוספות לעוף:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
1
שמים קמח, שמרים ושמן זית בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים מים בהדרגה ולשים 5 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק שנפרד מהכלי. בסוף הלישה מוסיפים מלח ולשים כמה שניות עד שהוא נטמע בבצק.
2
מניחים את הבצק בקערה מקומחת מעט ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים קונפי עוף ובצל:
3
מחממים סיר גדול עם 5-4 כפות שמן זית על להבה גבוהה. מניחים את חלקי העוף בסיר בשכבה אחת ולא בצפיפות וצורבים 4-3 דקות מכל צד להזהבה (אם אין מקום לכל העוף, צורבים ב-2 מחזורים). מוציאים לצלחת.
4
מוסיפים לסיר 1/3 כוס שמן זית, מחממים ומטגנים בצל להזהבה קלה.
5
מחזירים לסיר את חלקי העוף המוזהבים (עם הנוזלים שהגירו) ומתבלים. מכסים את העוף בשמן זית ומביאים את השמן לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה שעתיים וחצי או עד שהבשר מתפרק מהעצם. מצננים לחלוטין.
6
מוציאים את הבשר לצלחת ומפרקים לפיסות בשר גדולות (ללא עור).
7
מסננים את הבצל מהשמן (ושומרים את השמן) ומעבירים לקערה. מוסיפים את העוף. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.
מכינים את המלית:
8
מחממים מחבת עם 1/3 כוס משמן הזית המסונן ששמרנו מבישול העוף, מוסיפים חובזה ומקפיצים כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מסננים מהשמן ומצננים.
9
מוסיפים לקערה עם העוף את החובזה, שקדים, צנוברים וסומאק ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
מרכיבים את המאפים ואופים:
10
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבניות בניירות אפייה.
11
חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ בעזרת חותכן, שמים כף גדושה מהמלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לצורת משולש (ממש כמו אוזן המן) תוך צביטה של השוליים והידוק. מניחים את משולשי הבצק בתבניות.
12
אופים 15-12 דקות או עד שהמשולשים מזהיבים. כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם במעט שמן זית (עדיף להשתמש בשמן זית ששימש לקונפי העוף).