מתכון

פטה אפויה בשומשום ודבש

2 דירוגים
פטה אפויה בשומשום ודבש של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פטה אפויה בשומשום ודבש של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

זו מנה שחוגגת את הנכס הקולינרי — פרוסה עבה של גבינה מלוחה מתובלת בדבש מתוק, שמן זית ושומשום קראנצ'י

שנים רבות היוונים נלחמו על הפטה שלהם, בעיקר מול הדנים שיצרו גבינה באותו שם אך מחלב בקר. בשנת 2002 הם זכו סופסוף בתו PDO המיוחל, שלפיו רק גבינה המיוצרת בגבולות יוון ועשויה מחלב צאן יכולה לשאת את השם המפורש. לכן במרכולים האירופאים יש כל כך הרבה גבינות שנקראת "פטינה" או "בסגנון פטה". זו מנה שחוגגת את הנכס הקולינרי — פרוסה עבה של גבינה מלוחה מתובלת בדבש מתוק, שמן זית ושומשום קראנצ'י. אופים דקות ספורות וזוללים בכפית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים 3 תבניות עגולות אישיות בשמן זית.

2

יוצקים שמן זית לצלחת שטוחה ומפזרים שומשום בצלחת נוספת.

3

טובלים פרוסות פטה בשמן זית ואז בשומשום כך שהפרוסות יצופו היטב משני הצדדים. מעבירים לתבניות ויוצקים דבש מעל.

4

אופים 5 דקות עד להזהבה עדינה. מגישים חם.