מתכון

פילאף בורגול וירקות

2 דירוגים
פילאף בורגול וירקות של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן
פילאף בורגול וירקות של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן

פילאף, אושפלו, פלוב או פוף: לא משנה איך תקראו לתבשיל המצוין הזה, הוא תמיד יוצא מושלם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

בסיר גדול מטגנים את הבורגול במעט שמן זית. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגים.

2

מכבים את האש ומניחים לצינון. לאחר שהבורגול מתקרר מעט, מפרידים את הגרגירים בעדינות במזלג.

3

חותכים את הבצלים לרצועות דקות. מטגנים בשמן במחבת עד השחמה ומסירים מהאש. חוזרים על הפעולה עם הפלפל האדום, הפטריות הפרוסות והגזר. חשוב לטגן כל ירק בנפרד, כדי שלא ייצא עיסתי.

4

קוצצים את הצימוקים גס ומטגנים אותם קלות. מעבירים לקערה את הירקות המטוגנים, את הבורגול, הצימוקים, עשבי התיבול ומעט מלח. מערבבים בעדינות.

להגשה

5

קולים מעט על מחבת יבשה את גרעיני הדלעת וגרעיני החמניות ומפזרים אותם מעל תבשיל הבורגול.