מתכון

פילאף ספרדי עם צ'וריסו עגבניות וזעפרן

4 דירוגים
פילאף ספרדי עם צ'וריסו עגבניות וזעפרן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פילאף ספרדי עם צ'וריסו עגבניות וזעפרן של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הפילאף המעושן שלפניכם חייב את טעמיו לצ'וריסו ופפריקה המעושנת. את העידון בטעם מוסיפים זעפרן וקליפת לימון מגוררת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל ומטגנים 6 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים פרוסות נקניקיות ומטגנים 3 דקות להשחמה קלה. מוסיפים שום ופפריקה, וכשעולה ריח - גם עגבניות. מבשלים 5 דקות על להבה בינונית.

2

מוסיפים אורז, מים, קליפת לימון, זעפרן עם מי ההשריה, זרעי כוסברה ומלח, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 18 דקות.

3

מכבים את הלהבה אבל לא פותחים את המכסה. מחכים 10 דקות לפני שמאווררים את האורז בעזרת מזלג. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים קלות. מגישים עם פלחי לימון ליד.