מתכון

פילה סלמון בקרמל אסיאתי עם סלט אטריות אורז

פברואר 2020
3 דירוגים
פילה סלמון בקרמל אסיאתי עם סלט אטריות אורז של יואב בלימן. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
פילה סלמון בקרמל אסיאתי עם סלט אטריות אורז של יואב בלימן. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

רוטב הקרמל מזגג את הדג ונותן לו מעטה שחום, ששומר על העסיסיות וגם מחדיר טעמים רעננים של ג’ינג’ר ולמון גראס

שימו לב – הדג זקוק להשרייה של 8 שעות במרינדה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב קרמל אסיאתי (400 מ"ל)

לדג

למרינדה

לסלט אטריות האורז

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים רוטב קרמל אסיאתי

1

שמים סויה, חומץ אורז, מירין, ג’ינג’ר ולמון גראס בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה. מבשלים כ-10 דקות.

2

בינתיים מכינים מהסוכר קרמל בשיטה היבשה: שמים במחבת שכבת סוכר לכיסוי פני המחבת בלבד ומחממים על להבה בינונית-נמוכה. בתוך כ-2 דקות הסוכר נמס והופך לסירופ שקוף. בשלב זה מוסיפים עוד שכבת סוכר ומניעים את המחבת בתנועות מעגליות כדי לאחד בין הסירופ לסוכר שהתווסף. הסוכר החדש מוריד את החום ומאט את תהליך ההתקרמלות. ממשיכים כך עם יתרת הסוכר. בהוספה השלישית או הרביעית הסוכר יתחיל להשחים. אחרי שהוספנו את כל הסוכר מפסיקים להניע את המחבת. בשלב זה בועיות יתחילו להופיע על פני הסוכר ויתפשטו מהמרכז כלפי חוץ.

3

כשצבע הקרמל מגיע לגוון של סירופ מייפל ובועיות קטנות מכסות אותו, מוסיפים את תערובת הסויה החמה בזהירות ומבשלים יחד כ-2 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב במטרפה לקבלת רוטב חלק. מסננים ומצננים.

מכינים את המרינדה

4

מערבבים את כל החומרים ומשרים את הדג. מעבירים למקרר ל-8 שעות. מדי פעם הופכים את נתחי הדג.

מכינים את הדג

5

מלהיטים מחבת כבדה, מוציאים את הסלמון מהמרינדה (שומרים את הנוזלים) ומייבשים במגבת מטבח. יוצקים מעט שמן זית למחבת וצורבים את הסלמון כ-2 דקות מכל צד להשחמה קלה. מכבים את הלהבה.

6

יוצקים את הקרמל על הסלמון בעזרת כף, מעט בכל פעם. הופכים את הנתחים כדי שהקרמל יעטוף אותם מכל הצדדים. ממשיכים כך עד שהמחבת מתקררת. מוציאים את הסלמון ושומרים בצד.

מכינים סלט אטריות אורז ומגישים

7

מסננים את המרינדה ומעבירים למחבת. מוסיפים בצל, נענע, בוטנים ואטריות אורז ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מורידים מייד מהכיריים ומערבבים.

8

יוצרים בכל צלחת תלולית אטריות אורז ולצידה מניחה סלמון מזוגג. מגישים חם או בטמפ’ החדר.