מתכון

פילו אגסים וגבינת רוקפור

פילו אגסים וגבינת רוקפור. צילום: דניה ויינר
פילו אגסים וגבינת רוקפור. צילום: דניה ויינר

אגסים וגבינה כחולה הולכים טוב יחד. המאפה הפריך שלפניכם ממחיש זאת היטב

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרויאל:

לאגסים:

לרויאל:

לאגסים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מבשלים את האגסים, עדיף יום קודם:

1

מביאים לרתיחה יין עם סוכר ותבלינים. מוסיפים את האגסים, יוצקים מים לכיסוי ומבשלים כ-10 דקות לריכוך חלקי. מצננים מעט.

מכינים רויאל:

2

מערבבים את כל החומרים בכלי, רצוי כלי מזיגה שממנו יהיה קל ונוח לצקת.

3

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים את הקלתיות:

4

מברישים עלה פילו בשמן זית, מניחים עליו עלה שני ומשמנים גם אותו. חותכים את הפילו ל-12 מלבנים (3X4). מניחים מלבן אחד על השני ליצירת מעין כוכב ומעבירים לתבנית שקעים או לרינגים קטנים — צריכות להתקבל 6 קלתיות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים ליצירת 24 קלתיות.

מרכיבים ואופים:

5

מפזרים בכל קלתית גאודה, יוצקים רויאל, מסדרים 1/2 אגס מבושל ואגוזי מלך ואופים 20 דקות, עד שהמאפה זהוב ועשוי. מפזרים גבינת רוקפור ומגישים.