מתכון

פיסאלדייר שומר עם בצל וטונה

1 דירוגים
פיסאלדייר שומר עם בצל וטונה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
פיסאלדייר שומר עם בצל וטונה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר

הגרסה הזריזה והחורפית לפיצה הפרובנסאלית הפריכה. כאן השתמשתי בבצק עלים וביססתי את המאפה על שומר וטונה

גיוונים:
• מחליפים את הטונה באנשובי כמו במנה המקורית.
• מחליפים את הטונה בגבינה מעושנת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן ומאדים שומר, בצל ותימין כ-20 דקות על להבה נמוכה עד שהם רכים וכמעט נמסים. מתבלים במלח ופלפל ומצננים (הצינון חשוב כדי שלא לפגוע במרקם הבצק).

2

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3

פורסים את הבצק בתבנית ובעזרת סכין מסמנים סביב הבצק מסגרת במרחק 2 ס"מ מהשוליים. אם לא מרכיבים מייד, שומרים במקרר.

4

מפזרים את תערובת השומר על הבצק בתוך המסגרת המסומנת. מפזרים גם טונה, זיתים וצלפים.

5

אופים כ- 25 דקות עד שזהוב ועשוי ומגישים חמים.