מתכון

פיצה אלזאסית

ספטמבר 2019
2 דירוגים
פיצה אלזאסית של שיר הלפרין. צילום: דניה ויינברג
פיצה אלזאסית של שיר הלפרין. צילום: דניה ויינברג

השילוב המושלם הזה בין בצק עלים פריך, שמנת ובצל מקורמל מזמן המון משחקים עם התוספות

בתוך 15 דקות מגיחה פיצה שתתגאו להגיש לאורחים שלכם. שיר הלפרן עשתה לנו את החיים קלים והחליפה את הפרומאז' בלאן בתערובת של שמנת חמוצה ושמנת מתוקה.

גיוון: מחליפים את הבייקון ברצועות של פלפל קלוי, קישואים פרוסים במנדולינה, פטריות צלויות ועוד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות.

2

מערבבים את שתי השמנות עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

3

מטגנים בייקון במעט שמן זית כ-5 דקות להשחמה קלה. מוציאים את הבייקון לנייר סופג.

4

מטגנים בצל כ-10 דקות באותה מחבת על להבה נמוכה לריכוך.

5

משטחים בצק עלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את הקרם פרש המתובל ומשאירים שוליים של 3 ס”מ מכל הצדדים. מפזרים את הבייקון והבצל.

6

אופים כ-15 דקות עד שהבצק משחים. חותכים לריבועים וזוללים.