מתכון

פיצה כשרה לפסח עם עגבניות ומוצרלה

מרץ 2016
3 דירוגים
פיצה כשרה לפסח עם עגבניות ומוצרלה . צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל
פיצה כשרה לפסח עם עגבניות ומוצרלה . צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל

עגבניות ומוצרלה זאת רק ההתחלה. הפיצה הזאת תקבל באהבה שלל טופינגים. פתרון מצוין לאירוח בחול המועד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לרוטב:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק למעט המלח 3-2 דקות, עד ליצירת בצק אחיד. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 5 דקות לקבלת בצק רך וגמיש.

2

יוצרים מהבצק כדור בידיים משומנות בשמן זית ומחזירים לקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כ-45 דקות.

3

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור הפוכות בנייר אפייה.

מרכיבים את הפיצות ואופים:

4

חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 25 ס"מ. מעבירים לנייר האפייה. מורחים רוטב עגבניות שאוהבים בשכבה אחידה ומפזרים אורגנו מיובש. בוצעים כדורי מוצרלה, מניחים מעל ומפזרים עגבניות שרי ורצועות בצל.

5

אופים כל פיצה בנפרד כ-15 דקות או עד שהפיצה מזהיבה בקצוות.

6

לפני ההגשה מפזרים מעל עלי בזיליקום.