מתכון

פיצה מקמח חומוס עם חצילים ועגבניות

דצמבר 2018
2 דירוגים
פיצה מקמח חומוס עם חצילים ועגבניות של שפית עינת מזור. צילום: בועז לביא
פיצה מקמח חומוס עם חצילים ועגבניות של שפית עינת מזור. צילום: בועז לביא

השפית עינת מזור מגישה מתכון חדשני לפיצה מקמח חומוס שתוכלו להכין בשעה אחת בלבד

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לתוספות

לבצק

לתוספות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את הקמחים, השמרים והסילאן. מוסיפים מים, שמן ומלח ומערבבים הכל עד להיווצרות בצק דביק. מניחים את הקערה בצד, מכוסה, למשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד להכפלת נפח הבצק.

2

בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את פרוסות החציל, מפזרים מעט מלח מעל ומרססים בשמן. אופים בתנור במשך 20 דקות, להזהבה עמוקה. שמים בצד.

3

לאחר שעה, כשהבצק תפח, מרפדים תבנית עגולה (24 ס"מ) בנייר אפייה משומן, ומעצבים בידיים משומנות את הבצק לתוך התבנית. אופים כ-7 דקות עד להזהבה עמוקה.

4

מוציאים מהתנור ויוצקים את העגבניות המרוסקות מעל. מתבלים במלח ובפלפל, מניחים על העגבניות פרוסות גבינה ופרוסות חציל ומחזירים לתנור ל-8-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.