מתכון

פיצה פאי מקמח מלא עם חצילים וטחינה

לקחנו את הפיצה לכיוון בריאותי עם טחינה גולמית, שמחליפה את הגבינה

נובמבר 2021
פיצה פאי מקמח מלא עם חצילים וטחינה של אורי שפט. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
פיצה פאי מקמח מלא עם חצילים וטחינה של אורי שפט. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

המתכון מותאם לשתי פיצות בגודל 30×40 ס“מ.

שימו לב: יש להדליק את התנור כשעה לפני הכנסת הפיצות לאפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לרוטב עגבניות

לתוספות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

יוצקים מים לקערת מיקסר ומפוררים לתוכם שמרים. מנפים קמח לקערה נפרדת ומוסיפים לקערת הלישה עם מלח ושמן זית. לשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה 3 דקות לאיחוד החומרים. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 4 דקות נוספות עד לקבלת בצק קשה יחסית. אם הבצק רך, מוסיפים 3-2 כפות קמח בשלב הלישה.

2

יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת מטבח (או ניילון נצמד) ומתפיחים 40 דקות עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3

מניחים בתחתית התנור לבנת שמוט (או תבנית תנור הפוכה) ומחממים את התנור ל-180 מעלות.

4

חוצים את הבצק בעזרת קלף או סכין ומגלגלים כל חלק על משטח עבודה מקומח קלות לגליל. משטחים מעט את הגליל לצורה מלבנית. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים 20 דקות.

5

מרדדים את מלבני הבצק לגודל 30×40 ס“מ ומעבירים לתבניות משומנות. בשלב זה הבצק מעט מתכווץ לעבר מרכז התבנית. מכסים את הבצק במגבת וממתינים כ-5 דקות. מותחים את הבצק לעבר פינות התבנית. משטחים בכרית כף היד ואז בטפיחות עם האצבעות.

מכינים רוטב עגבניות

6

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום כמה שניות עד שעולה ניחוח אך בלי שישחים. מוסיפים עגבניות וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 7 דקות להסמכה (אם מכינים מעגבניות משומרות, מבשלים 10 דקות נוספות כדי להיפטר מטעמי הלוואי). מתבלים. שומרים במקרר עד יומיים-שלושה.

מכינים את החצילים

7

מברישים את פרוסות החצילים משני הצדדים בשמן זית ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8

מעלים את טמפרטורת התנור ל-250 מעלות.

9

אופים את החצילים 8 דקות מכל צד עד שהם רכים (הם יעברו אפייה נוספת על הפיצה ולכן אינם צריכים להיות מושחמים היטב בשלב זה). מצננים לטמפרטורת החדר.

10

מורחים על הבצק שכבה דקה של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים של 1 ס“מ. מסדרים מעל פרוסות חציל ומתפיחים 30 דקות.

11

אופים 15-12 דקות עד שהבצק זהוב.

12

כשהפיצה יוצאת מהתנור, מזלפים מעל טחינה ומעט שמן זית ומפזרים מלח ופטרוזיליה קצוצה.