מתכון

פירה תפוחי אדמה ועצמות מוח

"פירה הדגל" של שף ארז קומרובסקי. מעט חומרי גלם פשוטים יוצרים מנה מופלאה - תמורה נאותה להשקעה המועטה

מרץ 2016
פירה תפוחי אדמה ועצמות מוח. צילום: דניאל לילה
פירה תפוחי אדמה ועצמות מוח. צילום: דניאל לילה

מתכון על הדרך
שום קונפי: קולפים שיני שום, שמים בסיר קטן ומכסים בשמן זית. מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה עד שהשום רך מאוד. מצננים ושומרים בכלי אטום עם השמן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מבשלים תפו"א עם הרבה מים עד שהם רכים כמעט לגמרי (כשנועצים מזלג הוא נתקל בהתנגדות קלה). ‏מחממים תנור ל-220 מעלות.

2

‏שמים עצמות מוח בתבנית ומפזרים עליהן מעט מלח.

3

‏צולים אותן כ-25 דקות עד שהן משחימות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

4

‏מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית וצולים אותם כ-20 דקות עד שהם מתייבשים ועשויים לחלוטין.

5

‏כותשים פלפל לבן במכתש לקבלת אבקה. מוסיפים את תפוחי האדמה וכותשים למרקם גס מאוד. מוסיפים שום קונפי ותוכן של עצמות מוח וכותשים לקבלת פירה במרקם די גס.