מתכון

פלאק פניר ריג'לה

עלי ריג'לה, שגדלים בשפע בעונה הזאת, הם תחליף נהדר לתרד שמוסיף גוון משלו

יוני 2022
פלאק פניר של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל, קדירות: הגר הירש, קדרית, כלים: TRE'S TABALEWARE
פלאק פניר של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל, קדירות: הגר הירש, קדרית, כלים: TRE'S TABALEWARE

תבשיל פלאק פניר הוא המנה האהובה עליי מהמטבח ההודי. ככל שמזג האוויר מתחמם, יותר ויותר קשה למצוא תרד ראוי, שהוא בסיס המנה במקור. עלי ריג'לה, שגדלים בשפע בעונה הזאת, הם תחליף נהדר שמוסיף גוון משלו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

טוחנים במעבד מזון ריג'לה וכוסברה למחית גסה. שומרים בצד.

3

מחממים כף שמן במחבת ומטגנים חלומי או טופו כדקה מכל צד להזהבה קלה. מעבירים לצלחת.

4

מחממים את יתר שמן הקוקוס במחבת ומטגנים בצל דקה־שתיים, תוך כדי ערבוב, עד שהוא שקוף. מוסיפים זרעי כמון, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים פלפל חריף, שום וג'ינג'ר, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים כורכום וזרעי כוסברה, מערבבים וממשיכים לטגן דקה נוספת. מוסיפים יוגורט או קרם קוקוס, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3־4 דקות.

5

מעבירים לקדירה, מוסיפים את מחית הריג'לה וקוביות הגבינה או הטופו ומערבבים היטב. מכסים את הקדירה ואופים כשעתיים.