מתכון

פלאק פניר ריג'לה

אחת המנות האהובות מהמטבח ההודי עם עלי ריג'לה שהם תחליף נהדר לתרד

יוני 2022
פלאק פניר של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל, קדירות: הגר הירש, קדרית, כלים: TRE'S TABALEWARE
פלאק פניר של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל, קדירות: הגר הירש, קדרית, כלים: TRE'S TABALEWARE

תבשיל פלאק פניר הוא המנה האהובה עליי מהמטבח ההודי. ככל שמזג האוויר מתחמם, יותר ויותר קשה למצוא תרד ראוי, שהוא בסיס המנה במקור. עלי ריג'לה, שגדלים בשפע בעונה הזאת, הם תחליף נהדר שמוסיף גוון משלו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

טוחנים במעבד מזון ריג'לה וכוסברה למחית גסה. שומרים בצד.

3

מחממים כף שמן במחבת ומטגנים חלומי או טופו כדקה מכל צד להזהבה קלה. מעבירים לצלחת.

4

מחממים את יתר שמן הקוקוס במחבת ומטגנים בצל דקה־שתיים, תוך כדי ערבוב, עד שהוא שקוף. מוסיפים זרעי כמון, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים פלפל חריף, שום וג'ינג'ר, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים כורכום וזרעי כוסברה, מערבבים וממשיכים לטגן דקה נוספת. מוסיפים יוגורט או קרם קוקוס, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3־4 דקות.

5

מעבירים לקדירה, מוסיפים את מחית הריג'לה וקוביות הגבינה או הטופו ומערבבים היטב. מכסים את הקדירה ואופים כשעתיים.