מתכון

פלמידה (או טונה) בכבישה ביתית

דצמבר 2020
פלמידה (או טונה) בכבישה ביתית של מיכל וקסמן. צילום: דני בריל
פלמידה (או טונה) בכבישה ביתית של מיכל וקסמן. צילום: דני בריל

פלמידה לבנה טרייה, אדומה או בוניטו - כולם יניבו דג כבוש שבשרו רך, עסיסי ובעל טעם דגי במידה

פלמידות למיניהן מתאימות מאוד לכבישה ונפוצות בתחילת החורף אצל הדייגים ומוכרי הדגים. אם לא הצלחתם פלמידה לבנה, אדומה או בוניטו אפשר כמובן לכבוש טונה אדומה, אם כי מחירה גבוה ומרקמה יבש יותר. אפשר כמובן למלא פריקסה בטונה משומרת קנויה, אבל טעים הרבה יותר למלא אותו בדגים מקומיים שכבשתם בעצמכם.

שימו לב, יש להצטייד בצנצנות נקיות לאחסון הדג הכבוש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

ממליחים את נתחי הדג בנדיבות מכל הצדדים ומניחים אותם בסיר צר שיכיל אותם בצפיפות. מוסיפים בצלים, עלה דפנה, פלפל שחור וצ’ילי ויוצקים שמן זית לכיסוי מלא. מניחים את הסיר מעל הלהבה הנמוכה ביותר, ללא מכסה, ומביאים את השמן שבסיר על סף רתיחה. חשוב לחמם את השמן לאט־לאט ולא לאפשר לו להגיע לרתיחה חזקה ומלאה. מבשלים 20 דקות על סף רתיחה או בבעבוע עדין מאוד. הדג מוכן כשהוא מחליף את צבעו לצבע אטום ובהיר מצבעו המקורי. כדי לוודא שהדג אכן מבושל כראוי, בוצעים נתח אחד ובודקים את חלקו הפנימי. הוא אמור להיות מבושל גם מבפנים. היזהרו מבישול יתר שמייבש את הדג.

2

מסירים את הסיר מהאש ומניחים לתכולתו להתקרר בתוכו. מחלצים את נתחי הדג מתוך השמן ואורזים בצנצנות מעוקרות ונקיות. יוצקים שמן זית נקי עד כיסוי מלא של הדג ושומרים במקרר.