מתכון

פנקוטה ערמונים

מרץ 2020
3 דירוגים
פנקוטה ערמונים של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
פנקוטה ערמונים של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הגרסה החורפית שלי לאחד ממתכוני הדגל של הקונדיטוריה האיטלקית: מתבלים את השמנת בערמונים קלויים ומגישים בניחוח הדרים

את הפנקוטה החורפית הזו מגישים עם פילטים של פירות הדר, סורבה תפוז וטוויל שקדים. בבית אפשר ללכת על הגרסה הפשוטה יותר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים 180 מ”ל (3/4 כוס) חלב לסיר קטן, מוסיפים סוכר וערמונים ומביאים לסף רתיחה. מבשלים את הערמונים כ-10 דקות בבעבוע קל. מורידים מהכיריים, מכסים וממתינים 20 דקות.

2

בינתיים משרים ג’לטין ביתרת החלב למשך כ-5 דקות עד ריכוך.

3

מחזירים את החלב עם הערמונים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומוסיפים את הג’לטין המדולל בחלב. מערבבים היטב.

4

טוחנים את התערובת בבלנדר או במעבד מזון לקרם די חלק ומסננים.

5

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לקרם הערמונים

6

יוצקים את התערובת לכלי הגשה, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעתיים להתייצבות או עד ההגשה.

7

מקשטים את הפנקוטה בערמונים קצוצים ופילטים של פרי הדר. מגישים עם כדור של סורבה תפוזים.