את הביצים אני מחליפה בזרעי פשתן, שעוזרים לבלילה להיקשר וגם מוסיפים ערכים בריאותיים, כמו אומגה 3 וסיבים תזונתיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה קטנה או בכוס זרעי פשתן טחונים עם 3 כפות מים ומניחים בצד ל־10 דקות. הבלילה תסמיך ותהפוך מעט צמיגית.
2
מעבירים את תערובת זרעי הפשתן לבלנדר, מוסיפים את יתר חומרי הפנקייק וטוחנים לבלילה אחידה. אם יש לכם חמאת בוטנים מהסוג הקרמי יותר, אפשר גם לערבב בקערה.
3
מחממים מחבת גדולה עם כף שמן קוקוס או שמן זית על להבה בינונית. יוצקים 4 תלוליות מהבלילה, בנפח של חצי מצקת כל אחת, ומטגנים 3 דקות. כשמופיעות בועות על פני השטח, הופכים עם תרווד ומטגנים עוד דקה.
4
מעבירים את הפנקייקים לצלחת וממשיכים לטגן את סבב הפנקייקים הבא. אם צריך, משמנים מעט את המחבת לפני כל סבב.
5
מגישים עם סירופ מייפל, תותים חתוכים ואגוזי מלך.
המתכון מהספר "לאכול טוב יותר", הוצאה עצמית, 288 עמ', 148 שקלים. הספר זמין לרכישה באתר: zoharlustiger.com