מתכון

פסטה ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות

מרץ 2020
1 דירוגים
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

 אם אין לכם כוח להכין פסטה יש המון סוגים של אטריות או שבבי אורז שיתאימו לקציצות ודורשות בישול קצרצר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפסטה

לקציצות

לרוטב עגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים פסטה

1

מעבדים קמח עדשים, ביצים וחלמונים ומלח במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות לקבלת בצק אחיד, גמיש ומבריק. אם הבצק קשה מידי מוסיפים 1 כף שמן זית, אם הוא רך מידי מוסיפים מעט קמח עדשים. יוצרים מהבצק מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה מנוחה במקרר.

2

צובטים מהבצק כדורים בגודל תפוז סיני, ומגלגלים בין הידיים לרצועות דקות באורך של כ-8 ס"מ. מניחים בקופסה ומקמחים בקמח עדשים (כדי שלא יתייבשו).

מכינים רוטב עגבניות

3

מטגנים בסיר קטן בצל בשמן זית כ-2 דקות לשקיפות. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.

בינתיים מכינים קציצות

4

מטגנים בסיר קטן בצל בשמן זית כ-2 דקות לשקיפות. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.

5

מוציאים את הקציצות מהמחבת בעזרת מלקחיים או כף מחוררת ומוסיפים לרוטב העגבניות. מבשלים מעל להבה בינונית ללא כיסוי כרבע שעה עד שהקציצות ספוגות ברוטב והרוטב סמיך ומבריק.

מבשלים פסטה ומגישים

6

מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גבוה ורחב. זורקים את הפסטה פנימה ומבשלים כ-2 דקות עד שהפסטה צפה על פני המים. מסננים ומגישים מיד עם רוטב העגבניות והקציצות מעל.