מתכון

פרגיות בתפוז, סויה ודבש

שילובם של השום, הסויה והתפוז הקרמלי, יוצרים רוטב מאוזן ומופלא

יולי 2017
פרגיות בתפוז, סויה ודבש. צילום: דניאל לילה
פרגיות בתפוז, סויה ודבש. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

‏מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הפרגיות למשך 4 שעות ועד יומיים במקרר.

2

מוציאים את הפרגיות מהמקרר כ-20 דקות לפני הצלייה. מסננים מהמרינדה אך שומרים אותה.

3

מלהיטים מחבת פסים וצורבים את הפרגיות 5 דקות מכל צד עד שצבען הופך אטום מבחוץ ומבפנים.

4

טובלים פרוסות תפוז במרינדה ששמרנו וצורבים 2 דקות מכל צד.

5

מעבירים את המרינדה למחבת ומצמצמים על להבה גבוהה כ-10 דקות עד שהיא מסמיכה מעט.

להגשה:

6

מניחים בכל צלחת פרגיות ופרוסות תפוז ויוצקים מהרוטב. מגישים עם אורז לבן, פסטה או נודלס.