מתכון

פרגיות ואורז בשמן שומשום – מה-יו ג'י פאן

מנה ביתית, טעימה וקלה להכנה מהמטבח הסיני. האורז סופג את שמן השומשום ואת הטעמים של הפרגיות והופך להיות רך, נימוח ומנחם

7,882 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
עוף ואורז בשמן שומשום – Máyóu jī fàn של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון
עוף ואורז בשמן שומשום – Máyóu jī fàn של דקלה חיון. צילום: דקלה חיון

לכל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים שמן שומשום וג'ינג'ר בסיר רחב ושטוח ומחממים על להבה בינונית עד שהג'ינג'ר מזהיב. מוסיפים פטריות שימג'י ומטגנים מעט יחד. מגבירים את הלהבה לגבוהה, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים עד שהן משנות את צבען ללבן. מוסיפים יין בישול סיני ופלפל לבן, מערבבים מעט ומוסיפים פטריות שיטאקי ושום וממשיכים לערבב. מוסיפים את האורז ומתבלים ברוטב צדפות, רוטב סויה כהה מתוקה ומלח ומערבבים עד שהאורז מצופה ברוטב. מוסיפים לסיר כוס ממי ההשרייה של הפטריות ועוד 2 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

2

מכסים את הסיר, מנמיכים להבה הכי קטנה ומבשלים 25 דקות. מכבים להבה ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.

3

פותחים את מכסה הסיר, מזלפים 2 כפות שמן שומשום מעל האורז ומערבבים היטב. מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים.