מרססים ראש כרובית בשמן פטרוזיליה ירוק ואופים בחום גבוה עד הזהבה. טעים גם בטמפ’ החדר. השמן הטעים הזה נשמר במקרר שבוע ונותן ניחוח טעים לחביתות ולירקות צלויים. אם אתם מתעצלים לחלוט את הפטרוזיליה, אפשר לוותר רק לטחון אותה טרייה עם השמן ולסנן. אבל במקרה כזה לא תקבלו אותו צבע ירוק עז.
מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
חומרים ל-8 מנות
להגשה
לשליש כוס שמן פטרוזיליה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מסדרים פרחי כרובית בתבנית, מברישים בשמן פטרוזיליה ומפזרים מלח גס.
3
אופים 20-15 דקות עד הזהבה עמוקה.
4
מגישים עם מיץ לימון סחוט טרי, טחינה גולמית ויוגורט.
להכנת שמן פטרוזיליה
5
מכינים קערה עם מי קרח. חולטים פטרוזיליה לכמה שניות במים רותחים ומעבירים למי הקרח. מסננים ומייבשים כמה שאפשר.
6
טוחנים עם שמן זית במעבד מזון ומסננים דרך מסננת דקה. מי שרוצה שמן צלול יותר יכול לסנן דרך בד חיתול.
עוד בנושא