מתכון

פרחי קישוא במילוי חלמון על תבשיל קישואים ביין

יוני 2020
פרחי קישוא ממולאים בחלמון על תבשיל קישואים ויין, איגרא במשק. צילום: מתן שופן
פרחי קישוא ממולאים בחלמון על תבשיל קישואים ויין, איגרא במשק. צילום: מתן שופן

מעטפת פריכה, חלמון נוזלי וגבינה - שילוב מושלם. בהתחלה פעולת המילוי מסורבלת אבל משתלטים עליה מהר אל דאגה

הקפידו לבחור בפרחי קישואים גדולים, שהחלמון לא ייזל מהם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתבשיל קישואים

לפרחי קישוא בטמפורה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים תבשיל קישואים:

1

מחממים שמן זית בסיר בינוני. מוסיפים זעתר ושום ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח (נזהרים שהשום לא יזהיב). מוסיפים קישואים ומטגנים 5 דקות מעל להבה גבוהה. יוצקים יין לבן לכיסוי, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות, עד שהקישואים מתפרקים. טועמים וממליחים לפי הטעם.

ממלאים ומטגנים פרחי קישוא:

2

טורפים קמח, מי סודה ומלח לתערובת חלקה ומחממים שמן לטיגון עמוק - מעבירים בערך 1/2 כפית מהטמפורה לשמן אם היא צפה מיד ושמן מבעבע סביבה השמן חם דיו. אם לא, מחממים עוד דקה.

3

פותחים פרח קישוא ומחזיקים אותו כשהפתח כלפי מעלה. מחליקים לתוכו חלמון ואוחזים בחלק העליון של עלי הכותרת, כדי שהחלמון לא יברח. טובלים את הפרח בבלילה ומעבירים בזהירות לשמן כשהפתח כלפי מעלה - הטמפורה תתנפח ותסגור את הפרח. מטגנים 2־ 3 דקות עד שהמעטפת מזהיבה היטב. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

4

מעבירים את תבשיל הקישואים לקערות הגשה, מניחים בכל צלחת כמה גילופים של גבינה ו־2 פרחי קישוא ומגישים.