מתכון

פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה

יולי 2019
3 דירוגים
פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

אף שפרחי הקישואים מזוהים עם המטבח האיטלקי, גם במטבח הערבי אפשר למצוא גרסה שלהם ממולאים באורז ומבושלים ברוטב

כאן החלפתי את האורז בבורגול והוספתי ציפוי פריך על ידי טיגון בבלילה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לבלילה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מניחים בורגול בקערה, מוסיפים מים לכיסוי ומשרים כרבע שעה עד שכל המים נספגים והבורגול רך. מוסיפים לאבנה, צנוברים, נענע יבשה וצ'ילי ומערבבים היטב. מעבירים למקרר ל־1/2 שעה לפחות.

ממלאים את הפרחים

2

פותחים את הפרחים בעדינות וממלאים כל פרח במלית בכפית עד כ־3/4 מגובהו. סוגרים את עלי הפרח מעל המלית ומהדקים בעדינות. מעבירים למקרר עד לטיגון.

מכינים בלילה ומטגנים

3

מערבבים את מרכיבי הבלילה ומחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הפרחים הממולאים בבלילה ומעבירים מיד לשמן החם. מטגנים כ־5 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.