מתכון

פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה

היתרון של כרוב הבר הוא בטעם עמוק יותר, במראה המרשים ובמרקם שלו. כשמבשלים אותו בשלמותו רוב הטעמים נשארים בו

1,254 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מניחים את הכרוב בסיר, ממלאים במים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ, מוסיפים מלח, מרתיחים, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כ־40 דקות עד שהכרוב רך מאוד. מעבירים את הכרוב לכלי ההגשה כאשר הגזע כלפי מטה ומצננים.

מכינים את הרוטב

2

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום וזעתר ומטגנים כ־40 שניות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים אותו בשליש. מוסיפים את החמאה ומערבבים בהתמדה עד לקבלת רוטב אחיד. מתבלים במלח ופלפל.

3

פותחים את הכרוב לצורת פרח בעדינות - פותחים עלה עלה ומזלפים על כל עלה כף מהרוטב עד שכל העלים עטופים ברוטב. בהגשה מגררים גבינת פקורינו מעל.