מתכון

פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה

אפריל 2019
1 דירוגים
פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

היתרון של כרוב הבר הוא בטעם עמוק יותר, במראה המרשים ובמרקם שלו. כשמבשלים אותו בשלמותו רוב הטעמים נשארים בו

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים את הכרוב בסיר, ממלאים במים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ, מוסיפים מלח, מרתיחים, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כ־40 דקות עד שהכרוב רך מאוד. מעבירים את הכרוב לכלי ההגשה כאשר הגזע כלפי מטה ומצננים.

מכינים את הרוטב

2

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום וזעתר ומטגנים כ־40 שניות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים אותו בשליש. מוסיפים את החמאה ומערבבים בהתמדה עד לקבלת רוטב אחיד. מתבלים במלח ופלפל.

3

פותחים את הכרוב לצורת פרח בעדינות - פותחים עלה עלה ומזלפים על כל עלה כף מהרוטב עד שכל העלים עטופים ברוטב. בהגשה מגררים גבינת פקורינו מעל.