החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
מניחים את הכרוב בסיר, ממלאים במים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ, מוסיפים מלח, מרתיחים, מקטינים את האש, מכסים ומבשלים כ־40 דקות עד שהכרוב רך מאוד. מעבירים את הכרוב לכלי ההגשה כאשר הגזע כלפי מטה ומצננים.
מכינים את הרוטב
2
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום וזעתר ומטגנים כ־40 שניות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים אותו בשליש. מוסיפים את החמאה ומערבבים בהתמדה עד לקבלת רוטב אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
3
פותחים את הכרוב לצורת פרח בעדינות - פותחים עלה עלה ומזלפים על כל עלה כף מהרוטב עד שכל העלים עטופים ברוטב. בהגשה מגררים גבינת פקורינו מעל.