מתכון

פריקה עם עשבים מטוגנים

טכניקת הטיגון מעניקה לעשבים מרקם ועומק טעמים והפריקה סופגת באהבה את כל הטעמים שהם מוציאים בזמן הבישול

2,075 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
פריקה עם עשבים מטוגנים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו
פריקה עם עשבים מטוגנים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו

אני מאוד אוהבת לעבוד עם ירוקים ועשבים. נגנבתי מטכניקת טיגון שמעניקה להם מרקם ועומק טעמים, השונים לגמרי מהמצב הצעיר והרענן שלהם. שידכתי לעשבים פריקה, שסופגת באהבה את כל הטעמים שהם מוציאים בזמן הבישול. הכי טעים לאכול את המנה עם יוגורט, שמרענן את התבשיל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מטגנים את העשבים

1

מחממים שמן זית בסיר נמוך ומטגנים עשבים בכמה סבבים של כ־3־4 דקות האחד, עד שהם מחליפים את צבעם והופכים לפריכים (זהירות, השמן עלול להשפריץ).

2

מעבירים את העשבים המטוגנים למסננת ומתבלים בחצי כפית מלח.

3

מעבירים את רוב כמות השמן המסונן, למעט שלוש כפות, לצנצנת או בקבוק ושומרים מחוץ למקרר עד חודש.

מכינים את התבשיל

4

מחממים את השמן שנשאר בסיר ומאדים שיני שום על להבה נמוכה כדקה, עד שהן מתרככות אך לא נשרפות. מוסיפים פריקה, מערבבים ומטגנים כדקה. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את העשבים ומערבבים. מוסיפים מים או ציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־20 דקות. מערבבים מדי פעם ומוסיפים מעט נוזלים במידת הצורך. מכבים את הלהבה, מניחים על הסיר מגבת ועליה מכסה ומשהים את התבשיל ל־20 דקות.

5

מגישים בטמפרטורת החדר עם יוגורט עזים בצד.