מתכון

פרעצל דוג

יולי 2019
3 דירוגים
פרעצל דוג של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
פרעצל דוג של שף שניר אנג- סלע. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

מנה שמעלה בי זיכרונות מקרנבלי אוכל הרחוב בניו יורק בקיץ שתמיד כוללים מנות של פרעצל דוג - משה בתיבה שעשה אקזיט

אני אוהב להגיש את הנקניקיות עם חרדל מחוזק חריף ועז טעם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחרדל מחוזק

לבישול

להרכבה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה כ־10 דקות לתערובת אחידה. מחלקים מיד את הבצק ל־6 כדורים, מניחים בתבנית מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר כ־10 דקות.

מכינים את החרדל

2

מערבבים אבקת חרדל וחומץ בקערה למרקם דמוי ווסאבי. מכסים בניילון נצמד ומשהים כרבע שעה. מסירים את הניילון הנצמד (נזהרים מהאדים), מוסיפים חרדל דיז'ון ומערבבים לממרח אחיד.

3

בינתיים מחממים תנור ל־220 מעלות ומרתיחים 3 ליטרים מים בסיר רחב. מכבים את האש ומוסיפים למים אבקת סודה לשתייה.

4

מרדדים כל כדור בצק לדיסקית בעובי של כ־3 מ״מ, מורחים במרכז כל דיסקית פס חרדל ומניחים מעל את הנקניקייה. מגלגלים את הבצק סביב הנקניקייה ומהדקים.

5

טובלים כל פרעצל דוג במי הסודה ומניחים בתבנית אפייה כשתפר ההידוק כלפי מטה. אופים 8־10 דקות עד להשחמה. מגישים עם מעט חרדל מחוזק.