מתכון

פרפה חלבה מתובל בסילאן

אוגוסט 2020
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock

אי אפשר לדבר על פרפה חלבה בלי להזכיר את צחי בוקששתר. הגרסה של רות שונה — הפרפה שלה מתובל בסילאן, יש בו פחות חלמונים והוא מועשר בגבינת מסקרפונה, שתורמת למרקם ולטעם

מומלץ להשתמש בכלים בנפח 75 מ"ל או בתבנית אינגליש קייק. שימו לב, ישנם זמני קירור והקפאה בנוסף לזמן ההכנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הפרפה ומקפיאים

1

טורפים חלמונים, סילאן וסוכר בקערה גדולה.

2

מחממים מכל אחד של שמנת מתוקה עם חלבה וליקר אגוזים בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.

3

יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים להשוואת טמפרטורה. יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה ותוך כדי בחישה ומערבבים היטב.

4

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש.

5

מקציפים את המיכל השני של שמנת מתוקה עם מסקרפונה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים הצוננת.

6

יוצקים לכוסות אישיות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות. שומרים מכוסה במקפיא עד שבועיים.

מגישים

7

מזלפים סילאן ומפזרים אגוזים ושערות חלבה.