מתכון

פרפה חלבה מתובל בסילאן

אי אפשר לדבר על פרפה חלבה בלי להזכיר את צחי בוקששתר. הגרסה של רות שונה — הפרפה שלה מתובל בסילאן, יש בו פחות חלמונים והוא מועשר בגבינת מסקרפונה, שתורמת למרקם ולטעם

אוגוסט 2020
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock

מומלץ להשתמש בכלים בנפח 75 מ"ל או בתבנית אינגליש קייק. שימו לב, ישנם זמני קירור והקפאה בנוסף לזמן ההכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הפרפה ומקפיאים

1

טורפים חלמונים, סילאן וסוכר בקערה גדולה.

2

מחממים מכל אחד של שמנת מתוקה עם חלבה וליקר אגוזים בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.

3

יוצקים מעט מתערובת השמנת החמה לתערובת החלמונים ומערבבים להשוואת טמפרטורה. יוצקים את יתרת תערובת השמנת בהדרגה ותוך כדי בחישה ומערבבים היטב.

4

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש.

5

מקציפים את המיכל השני של שמנת מתוקה עם מסקרפונה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים הצוננת.

6

יוצקים לכוסות אישיות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות. שומרים מכוסה במקפיא עד שבועיים.

מגישים

7

מזלפים סילאן ומפזרים אגוזים ושערות חלבה.