מתכון

צ'אטני עגבניות ושקדים

צ'אטני עגבניות ושקדים של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
צ'אטני עגבניות ושקדים של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

הצ'אטני הזה מצריך מעט השקעה, אבל אחר כך אפשר לשדרג בעזרתו מיני בשרים בגריל

נשמר עד 3 חודשים בכלי סגור במקרר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה בסיר עגבניות ומיץ מקופסה, שום וג'ינג'ר.

2

מוסיפים חומץ, סוכר, מלח ופלפל חריף ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים על סף רתיחה ללא כיסוי שעתיים-שלוש עד הסמכה. מדי פעם בוחשים בעדינות (כדי לא לפרק את העגבניות השלמות). ככל שהצ'אטני מסמיך, בוחשים לעיתים קרובות יותר, כדי שלא ייחרך. הצ'אטני מוכן כאשר מרקמו דומה לזו של קונפיטורה.

3

מוסיפים צימוקים ושקדים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות נוספות. מכבים את הלהבה ומצננים.

4

מעבירים את הצ'אטני לצנצנת נקייה ושומרים בקירור עד 3 חודשים