מתכון

צ'אטני תפוחים ותבלינים

דצמבר 2020
צ'אטני תפוחים ותבלינים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.
צ'אטני תפוחים ותבלינים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.

צ'אטני קליל, חמצמץ–מתקתק ומתובל שיעבוד טוב עם דגים ועוף צלויים, אורז וכממרח בכריך לצד גבינות

אפשר גם להוסיף כף ממנו לוויניגרטים (במקום הדבש) המשמשים לסלטים ירוקים. אפשר ורצוי להשתמש בסיידר תפוחים ביתי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מטגנים תבלינים במחבת יבשה מעל להבה בינונית־נמוכה כ־ 3 דקות עד שהם מעלים ניחוח.

2

מוסיפים בצל ושמן זית וצורבים תוך כדי ערבוב 3־ 4 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים קוביות תפוחים, מערבבים, מבשלים כ־ 10 דקות ומערבבים מדי פעם.

3

מוסיפים סיידר תפוחים, חומץ תפוחים, מיץ לימון, סוכר וג'ינג'ר ומבשלים 20 דקות מעל להבה נמוכה, עד שהתפוחים מתרככים ומקבלים גון חום. הצ'אטני נשמר בצנצנת סגורה במקרר עד 3 שבועות.