מתכון

צ'אטני תפוחים ותבלינים

צ'אטני קליל, חמצמץ–מתקתק ומתובל שיעבוד טוב עם דגים ועוף צלויים, אורז וכממרח בכריך לצד גבינות

דצמבר 2020
צ'אטני תפוחים ותבלינים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.
צ'אטני תפוחים ותבלינים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.

אפשר גם להוסיף כף ממנו לוויניגרטים (במקום הדבש) המשמשים לסלטים ירוקים. אפשר ורצוי להשתמש בסיידר תפוחים ביתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים תבלינים במחבת יבשה מעל להבה בינונית־נמוכה כ־ 3 דקות עד שהם מעלים ניחוח.

2

מוסיפים בצל ושמן זית וצורבים תוך כדי ערבוב 3־ 4 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים קוביות תפוחים, מערבבים, מבשלים כ־ 10 דקות ומערבבים מדי פעם.

3

מוסיפים סיידר תפוחים, חומץ תפוחים, מיץ לימון, סוכר וג'ינג'ר ומבשלים 20 דקות מעל להבה נמוכה, עד שהתפוחים מתרככים ומקבלים גון חום. הצ'אטני נשמר בצנצנת סגורה במקרר עד 3 שבועות.