מתכון

צ'יקן מרסלה עם ערמונים

1 דירוגים
צ'יקן מרסלה עם ערמונים. צילום: דניאל לילה
צ'יקן מרסלה עם ערמונים. צילום: דניאל לילה

העוף חב את טעמו הנפלא ליין האדום המתקתק, והערמונים המשתכשכים ברוטב סופגים את טעמו

הם מתוקים, אגוזיים, חמאתיים ומשתלבים נהדר גם בקינוחים וגם בתבשילים וסלטים. חגית ביליה, המוכרת גם כלייזה פאנלים, מעדיפה ערמונים בוואקום כדי ליהנות מהם כל השנה. העוף חב את טעמו הנפלא ליין מרסלה מתקתק (כמו שטוני סופרנו אוהב וגם אבא של חגית). הערמונים משתכשכים ברוטב וטעמו מתמזג בהם. רק חשוב לזכור שלא מכינים מראש את המנה, אלא מבשלים ואוכלים מייד.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל בנדיבות, מקמחים ומנערים מעודפי קמח.

2

מחממים סיר שטוח עם שמן על להבה גבוהה ומטגנים את העוף 3-2 דקות מכל צד להשחמה (הנתחים לא צריכים להיות מוכנים לאכילה). מעבירים לצלחת.

3

מוסיפים לסיר בצל ופטריות ומטגנים 10 דקות עד שהפטריות משחימות. מתבלים במלח ופלפל.

4

יוצקים יין ומצמצמים אותו 2 דקות לאידוי האלכוהול. יוצקים ציר עוף, מחזירים את העוף ומוסיפים ערמונים ואורגנו או תימין. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות או עד שהרוטב מתאחד.

5

מתקנים תיבול, מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד.

גיוון: ניתן להחליף את היין מרסלה בפורט או יין מתוק אחר.