אוהד: "יש משהו בקצוות השרופים של הבשר בסיר, שתמיד-תמיד הכי עושים לי את זה בחג. את החתיכות השרופות, שנדבקות לדפנות ותחתית הסיר, אני אוהב לערבב עם המיץ החמצמץ של הסלט שמוגש ליד הצלי. בחיבור שבין שני הדברים האלה – הכבד והמבושל עד תום, לצד הרענן והפרשי – אני מוצא את הנחמה שלי".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לוויניגרט רימונים
לסלט
אופן ההכנה
1
מכינים את הצלי: מחממים תנור ל־120 מעלות.
2
מחממים שמן קנולה בסיר מברזל יצוק על להבה גבוהה, וצורבים בשר 2-3 דקות מכל צד עד השחמה. מוציאים את הבשר הצרוב מהסיר ושומרים בצד.
3
מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים על להבה בינונית 5 דקות עד השחמה. מסירים מהאש.
4
מחזירים לסיר את הבשר הצרוב, מוסיפים לימון פרסי, תימין וכ־4 ליטר מים לכיסוי הבשר וצולים בתנור 3 שעות עם מכסה. מסירים את המכסה מהסיר וצולים 40 דקות נוספות.
5
מכינים את הוויניגרט: יוצקים את כל החומרים לקערה וטוחנים בבלנדר מוט למרקם אחיד.
6
מכינים את הסלט: מערבבים את כל העלים בקערת הגשה ויוצקים עליהם כ־2 כפות מהוויניגרט.
7
מרכיבים את המנה: מעבירים את הבשר הצלוי לצלחות ומגישים עם הסלט.