מתכון

צלי בקר עם לימון פרסי וסלט עלי סלרי עם ויניגרט רימונים

תבשיל בקר חגיגי עם טעמים דומיננטיים וסלט שמאזן אותם

ספטמבר 2022
צלי בקר עם לימון פרסי ותימין וסלט עלי סלרי עם ויניגרט רכז רימונים של שף אוהד גור הרץ, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף
צלי בקר עם לימון פרסי ותימין וסלט עלי סלרי עם ויניגרט רכז רימונים של שף אוהד גור הרץ, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף

אוהד: "יש משהו בקצוות השרופים של הבשר בסיר, שתמיד-תמיד הכי עושים לי את זה בחג. את החתיכות השרופות, שנדבקות לדפנות ותחתית הסיר, אני אוהב לערבב עם המיץ החמצמץ של הסלט שמוגש ליד הצלי. בחיבור שבין שני הדברים האלה – הכבד והמבושל עד תום, לצד הרענן והפרשי – אני מוצא את הנחמה שלי".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט רימונים

לסלט

אופן ההכנה

1

מכינים את הצלי: מחממים תנור ל־120 מעלות.

2

מחממים שמן קנולה בסיר מברזל יצוק על להבה גבוהה, וצורבים בשר 2-3 דקות מכל צד עד השחמה. מוציאים את הבשר הצרוב מהסיר ושומרים בצד.

3

מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים על להבה בינונית 5 דקות עד השחמה. מסירים מהאש.

4

מחזירים לסיר את הבשר הצרוב, מוסיפים לימון פרסי, תימין וכ־4 ליטר מים לכיסוי הבשר וצולים בתנור 3 שעות עם מכסה. מסירים את המכסה מהסיר וצולים 40 דקות נוספות.

5

מכינים את הוויניגרט: יוצקים את כל החומרים לקערה וטוחנים בבלנדר מוט למרקם אחיד.

6

מכינים את הסלט: מערבבים את כל העלים בקערת הגשה ויוצקים עליהם כ־2 כפות מהוויניגרט.

7

מרכיבים את המנה: מעבירים את הבשר הצלוי לצלחות ומגישים עם הסלט.