מתכון

צלעות טלה עם שומר צלוי וקפונטה של זיתים סוריים

פברואר 2021
צלעות טלה עם שומר צלוי וקפונטה של זיתים סוריים של אסף דוקטור. צילום: אילן נחום. סגנון: אוריה גבע.
צלעות טלה עם שומר צלוי וקפונטה של זיתים סוריים של אסף דוקטור. צילום: אילן נחום. סגנון: אוריה גבע.

קפונטה היא תבשיל ירקות סיציליאני. הרכיב העיקרי בקפונטה הזאת הוא זיתים סוריים

בסיציליה, שם הומצא הסלט הטעים הזה, היו מתעלפים מהרעיון אבל אני מוצא שהמרירות של הזית הסורי מדגישה את המתיקות האניסית של השומר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקפונטה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חולטים שומר בשפע מי מלח רותחים כ-3 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול.

מכינים קפונטה

2

מערבבים היטב את החומרים ומתבלים במלח ופלפל.

צולים את הטלה והשומר

3

משמנים צלעות טלה ואת רבעי השומר בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4

צולים את השומר על גריל פחמים משני צידיו עד שמתקבלים סימני חריכה יפים.

5

צולים את הצלעות 4-3 דקות מכל צד, תלוי בגודלן. כשחלק מהשומן מתמוסס והופך פריך — הצלעות מוכנות.

6

מסדרים את הצלעות והשומר בצלחות, יוצקים עליהם קפונטת זיתים ומגישים חם.