בסיציליה, שם הומצא הסלט הטעים הזה, היו מתעלפים מהרעיון אבל אני מוצא שהמרירות של הזית הסורי מדגישה את המתיקות האניסית של השומר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקפונטה
אופן ההכנה
1
חולטים שומר בשפע מי מלח רותחים כ-3 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול.
מכינים קפונטה
2
מערבבים היטב את החומרים ומתבלים במלח ופלפל.
צולים את הטלה והשומר
3
משמנים צלעות טלה ואת רבעי השומר בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
4
צולים את השומר על גריל פחמים משני צידיו עד שמתקבלים סימני חריכה יפים.
5
צולים את הצלעות 4-3 דקות מכל צד, תלוי בגודלן. כשחלק מהשומן מתמוסס והופך פריך — הצלעות מוכנות.
6
מסדרים את הצלעות והשומר בצלחות, יוצקים עליהם קפונטת זיתים ומגישים חם.