מתכון

קאלייה – מלית של בשר צלוי ומתובל לקובה

נובמבר 2015
קאלייה - מלית של בשר צלוי ומתובל לקובה. צילום: דניאל לילה
קאלייה - מלית של בשר צלוי ומתובל לקובה. צילום: דניאל לילה

הגרסה הכורדית לקונפי בקר - קוביות בשר עסיסיות שמתבשלות בשומן של עצמן

זוהי הגרסה הכורדית לקונפי בקר – קוביות בשר עסיסיות שמתבשלות בשומן של עצמן. אפשר להכין את המלית כמה ימים מראש, לשמור בקופסה במקרר או במקפיא ולהפשיר לפני המילוי. ציונה ואסנת משתמשות בנתח מס’ 2 (צלעות העורף), המתאפיין באחוזי שומן גבוהים ובמרקם מעט סיבי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבשר הצלוי

1

מחממים שמן במחבת ברזל או במחבת רחבה על אש בינונית, ומוסיפים את חתיכות הבשר. צורבים מכל הצדדים, עד שהבשר משנה את צבעו. מנמיכים את הלהבה. ממשיכים לצרוב את הבשר כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא יבש לגמרי וכמעט מתפרק. אם יש צורך, מוסיפים מעט שמן.

2

מסננים את הבשר מהשמן ומצננים.

3

מעבירים את הבשר למעבד מזון, וכותשים בפולסים עד למצב סיבי.

מכינים את המלית

4

כותשים סלרי ושום במעבד מזון בפולסים. מוסיפים לבשר יחד עם מלח ומערבבים.