מתכון

קארי דלעת אפגני עם רוטב יוגורט מתובל

2 דירוגים
קארי דלעת אפגני ברוטב יוגורט מתובל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
קארי דלעת אפגני ברוטב יוגורט מתובל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

המטבח האפגני סוגד לבשר. אצלי החוקים קצת שונים: אני מחבבת את התיבול האפגני, והדלעת בשרנית דיה ונושאת אותו ללא עזרה

מגישים על אורז או כמו שאני אוהבת — בתוך לאפה.

אפשר גם לטגן את התבלינים במחבת עם שמן, להוסיף את הדלעת ו-1/2 כוס מים ולאדות עם מכסה 15 דקות על להבה בינונית-נמוכה. לעידון מוסיפים 1/4 כוס חלב קוקוס 5 דקות לפני תום הבישול.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב יוגורט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מערבבים דלעת עם שאר החומרים בשקית קוקי. מניחים בתבנית ומחוררים.

3

אופים כ-40 דקות עד שהדלעת מתרככת ומזהיבה בשוליים.

4

מערבבים את חומרי הרוטב.

5

מגישים את הדלעת בלאפה עם רוטב בצד.