מתכון

קארי צהוב עם אננס ודג – קאנום ג'ין גאנג לואנג פלא

אוגוסט 2019
2 דירוגים
קאנום ג'ין גאנג לואנג פלא - קארי צהוב עם אננס ודג של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קאנום ג'ין גאנג לואנג פלא - קארי צהוב עם אננס ודג של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

הקאנום ג'ין היא משפחת מרקי קארי על בסיס קרם קוקוס או על בסיס מים ודג מפורק אשר נפוצים בכל תאילנד

למתכון נדרשת השריה מקדימה של 4 שעות 

אל תוותרו על האננס הטרי – הוא מוסיף פריכות, מתיקות וניחוח טרופי. בבית, אפשר להגיש ללא אטריות או עם אורז לבן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למחית קארי

לדג

למרק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את האטריות

1

משרים את אטריות האורז במים קרים שעה.

מכינים את מחית הקארי

2

משרים את פלפלי הצ'ילי היבשים במים בטמפרטורת החדר שעה ועד 4 שעות (ככל שההשריה ארוכה יותר כך הכתישה נוחה יותר והמחית חלקה יותר), מסננים ומייבשים. כותשים את הפלפלים במכתש ועלי למחית, מוסיפים את יתר מרכיבי מחית הקארי וכותשים למחית אחידה.

מטגנים את הדג

3

מחממים שמן לטיגון עמוק, מערבבים אבקת טמפורה ב־2 כפות מים, מצפים את רצועות הדג בבלילת הטמפורה ומטגנים 3 דקות עד שהמעטה שחום ופריך.

מכינים את המרק

4

מבשלים את מחית הקארי עם קרם הקוקוס ו־1/2 כוס מים במחבת על אש גדולה כ־2 דקות עד שהנוזלים והמחית מתאחדים. מוסיפים רוטב דגים וסוכר, מגביהים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מוסיפים אננס, קפיר ליים, שורש גלנגל, בזיליקום תאילנדי ועלי בטל, ממשיכים לערבב חצי דקה ומסירים מהאש.

5

מעבירים את האטריות ל־4 קערות הגשה, מניחים מעל את הדגים ויוצקים את המרק. מגישים מיד.