חשוב שהקבבים יהיו דקים – כך הם נצלים מהר ולא מתייבשים. אל תוותרו על מנוחה במקרר בין השלבים – היא תמנע התפרקות בצלייה. מומלץ להגיש לצד ממרח שום ירוק קונפי. וצצים את בשר הדג בסכין חדה לפיסות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקבב ומערבבים 4־3 דקות (הערבוב משחרר מהדג חלבון שמגבש את התערובת). מניחים במקרר ל־1/2 שעה.
מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים קבבים מוארכים בעובי של כ־½1 ס"מ. מעבירים למקרר לעוד 1/2 שעה. צולים את הקבבים בגריל פחמים כ־3 דקות מכל צד (כדאי לבדוק שקבב אחד מוכן לפני ההורדה מהגריל). מניחים שום ירוק קונפי בצלחת הגשה ומעליו את הקבבים הלוהטים. החומרים
טבלת מידות ומשקלות
לקבב
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
2
3
מתכון
קבב פלמידה
ההבדל בין קבב לקציצה הוא בחיתוך - הדג לקבב נקצץ בסכין חדה מאוד ולא נטחן
אפריל 2019