מתכון

קבב פלמידה

ההבדל בין קבב לקציצה הוא בחיתוך - הדג לקבב נקצץ בסכין חדה מאוד ולא נטחן

אפריל 2019
קבב פלמידה של שף יחי זינו. צילום: רן בירן
קבב פלמידה של שף יחי זינו. צילום: רן בירן

חשוב שהקבבים יהיו דקים – כך הם נצלים מהר ולא מתייבשים. אל תוותרו על מנוחה במקרר בין השלבים – היא תמנע התפרקות בצלייה. מומלץ להגיש לצד ממרח שום ירוק קונפי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקבב

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

וצצים את בשר הדג בסכין חדה לפיסות קטנות ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקבב ומערבבים 4־3 דקות (הערבוב משחרר מהדג חלבון שמגבש את התערובת). מניחים במקרר ל־1/2 שעה.

2

מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים קבבים מוארכים בעובי של כ־½1 ס"מ. מעבירים למקרר לעוד 1/2 שעה.

3

צולים את הקבבים בגריל פחמים כ־3 דקות מכל צד (כדאי לבדוק שקבב אחד מוכן לפני ההורדה מהגריל). מניחים שום ירוק קונפי בצלחת הגשה ומעליו את הקבבים הלוהטים.