בשילוב עם עשבי תיבול, בצל ושום מתקבל קבב עסיסי עם ריח מעושן וטעם דגי משובח. הטריק הוא לטחון את הבשר בשני פולסים במעבד המזון הביתי (ולא אצל מוכר הדגים) — כדי שלא יהיה טחון לגמרי. מסלקים את העצמות בפינצטה עד כמה שאפשר ורק אז טוחנים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקבבים
לסלט בורגול
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים את הקבבים
1
טוחנים במעבד מזון בשני פולסים. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומקררים שעה להתייצבות.
2
יוצרים 12 קציצות מאורכות וצולים על הגריל או במחבת פסים משומנת 3-2 דקות מכל צד עד שהקציצות מקבלות חריכה יפה.
מכינים את הסלט והרוטב
3
מערבבים את חומרי הסלט ומתבלים.
4
מערבבים את חומרי הרוטב.
להגשה
5
מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, מניחים 3 קבבים בכל צלחת ויוצקים מהרוטב. מגישים עם עוד רוטב בצד.