מתכון

קבב קרפיון על סלט בורגול ברוטב יוגורט וחזרת לבנה

מרץ 2020
1 דירוגים
קבב קרפיון על סלט בורגול ברוטב יוגורט וחזרת לבנה של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
קבב קרפיון על סלט בורגול ברוטב יוגורט וחזרת לבנה של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

יש משהו בטעמים המעושנים של הגריל שמאוד מחמיא לטעמו של הקרפיון

בשילוב עם עשבי תיבול, בצל ושום מתקבל קבב עסיסי עם ריח מעושן וטעם דגי משובח. הטריק הוא לטחון את הבשר בשני פולסים במעבד המזון הביתי (ולא אצל מוכר הדגים) — כדי שלא יהיה טחון לגמרי. מסלקים את העצמות בפינצטה עד כמה שאפשר ורק אז טוחנים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקבבים

לסלט בורגול

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הקבבים

1

טוחנים במעבד מזון בשני פולסים. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומקררים שעה להתייצבות.

2

יוצרים 12 קציצות מאורכות וצולים על הגריל או במחבת פסים משומנת 3-2 דקות מכל צד עד שהקציצות מקבלות חריכה יפה.

מכינים את הסלט והרוטב

3

מערבבים את חומרי הסלט ומתבלים.

4

מערבבים את חומרי הרוטב.

להגשה

5

מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, מניחים 3 קבבים בכל צלחת ויוצקים מהרוטב. מגישים עם עוד רוטב בצד.