מתכון

קבב קרפיון על סלט בורגול ברוטב יוגורט וחזרת לבנה

יש משהו בטעמים המעושנים של הגריל שמאוד מחמיא לטעמו של הקרפיון

מרץ 2020
קבב קרפיון על סלט בורגול ברוטב יוגורט וחזרת לבנה של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
קבב קרפיון על סלט בורגול ברוטב יוגורט וחזרת לבנה של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

בשילוב עם עשבי תיבול, בצל ושום מתקבל קבב עסיסי עם ריח מעושן וטעם דגי משובח. הטריק הוא לטחון את הבשר בשני פולסים במעבד המזון הביתי (ולא אצל מוכר הדגים) — כדי שלא יהיה טחון לגמרי. מסלקים את העצמות בפינצטה עד כמה שאפשר ורק אז טוחנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקבבים

לסלט בורגול

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הקבבים

1

טוחנים במעבד מזון בשני פולסים. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומקררים שעה להתייצבות.

2

יוצרים 12 קציצות מאורכות וצולים על הגריל או במחבת פסים משומנת 3-2 דקות מכל צד עד שהקציצות מקבלות חריכה יפה.

מכינים את הסלט והרוטב

3

מערבבים את חומרי הסלט ומתבלים.

4

מערבבים את חומרי הרוטב.

להגשה

5

מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, מניחים 3 קבבים בכל צלחת ויוצקים מהרוטב. מגישים עם עוד רוטב בצד.