מתכון

קבב ישראלי

מתכון לקבב עסיסי שאין מנגל ביום העצמאות בלעדיו

664,578 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

הכי טוב לקצוץ את הבשר בסכין, אבל גם בשר שטוחנים טרי במיוחד בשבילכם יניב קבב משובח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל באיטיות כ-12 דקות עד שהוא שחום ומקורמל. מצננים.

2

קוצצים את הבשר להטמעת הטעמים.

3

מוספים את הבצל המטוגן, פטרוזיליה, כמון, שום, מלח ופלפל. קוצצים הכל יחד לחיבור הטעמים ויוצרים קבבים.

4

מניחים על גריל פחמים וצולים 5 דקות או עד שהבשר מושחם היטב ועדיין די ורוד בחלקו הפנימי.

גיוונים:

  1. משפדים את הקבב על מקל קינמון, ענף רוזמרין או ענף מרווה.
  2. מוסיפים לתערובת 3 כפות צנוברים קלויים או פיסטוקים קלויים וקצוצים.
  3. מוסיפים לתערובת כוס עלי סלרי קצוצים או עלי נענע או עלי כוסברה (או תערובת)
  4. קבב ממולא בחצילים: קולים 2 חצילים על גריל פחמים לריכוך מוחלט. קולפים אותם היטב וקוצצים גס. מוסיפים כף טחינה גולמית ומערבבים. יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל כדורי פינג- פונג. משטחים על כף היד, מניחים מתערובת החציל ומגלגלים שוב לכדור. צולים כרגיל.