מתכון

קבב ישראלי

אפריל 2017
11 דירוגים
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מתכון לקבב עסיסי שאין מנגל ביום העצמאות בלעדיו

הכי טוב לקצוץ את הבשר בסכין, אבל גם בשר שטוחנים טרי במיוחד בשבילכם יניב קבב משובח.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל באיטיות כ-12 דקות עד שהוא שחום ומקורמל. מצננים.

2

קוצצים את הבשר להטמעת הטעמים.

3

מוספים את הבצל המטוגן, פטרוזיליה, כמון, שום, מלח ופלפל. קוצצים הכל יחד לחיבור הטעמים ויוצרים קבבים.

4

מניחים על גריל פחמים וצולים 5 דקות או עד שהבשר מושחם היטב ועדיין די ורוד בחלקו הפנימי.

גיוונים:

  1. משפדים את הקבב על מקל קינמון, ענף רוזמרין או ענף מרווה.
  2. מוסיפים לתערובת 3 כפות צנוברים קלויים או פיסטוקים קלויים וקצוצים.
  3. מוסיפים לתערובת כוס עלי סלרי קצוצים או עלי נענע או עלי כוסברה (או תערובת)
  4. קבב ממולא בחצילים: קולים 2 חצילים על גריל פחמים לריכוך מוחלט. קולפים אותם היטב וקוצצים גס. מוסיפים כף טחינה גולמית ומערבבים. יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל כדורי פינג- פונג. משטחים על כף היד, מניחים מתערובת החציל ומגלגלים שוב לכדור. צולים כרגיל.