הטופו סופג היטב את טעמי השמן המתובל והופך לתוספת נפלאה לפלטת ירקות, סלטים ואפילו מוקפצים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
אופן ההכנה
מכינים את המרינדה
1
מבשלים בסיר על הלהבה הכי נמוכה בכיריים את כל החומרים 5-3 דקות, עד שבועות קטנות מתחילות להופיע. מסירים מיד מהלהבה )לא נותנים לשמן להגיע לרתיחה) ומצננים.
2
מניחים קוביות טופו על נייר סופג ומנגבים אותן היטב. מעבירים לצנצנת מעוקרת ויוצקים מעליהן את המרינדה עם עשבי התיבול והתבלינים לכיסוי הטופו. אם המרינדה לא מספיקה, מוסיפים עוד שמן זית. סוגרים את הצנצנת ומניחים בצד לספיגת טעמים 4 שעות לפחות. הטופו המתובל נשמר מחוץ למקרר עד שבועיים.