מתכון

קוטייאו גאי – מרק אטריות תאילנדי

ינואר 2019
3 דירוגים
מרק קוטייאו גאי של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו
מרק קוטייאו גאי של מסעדת נאם. צילום: אנטולי מיכאלו

מרק אטריות צח הנחשב כארוחה אישית ומנה שלמה בפני עצמה. ניתן למצוא ברחבי תאילנד בכמה גרסאות, כולל אחת ללא נוזל

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים את נתחי הפרגיות בציר העוף.

2

מוסיפים בהדרגה תוך כדי בישול את מקל הקינמון, פרוסות הגלנגל, כוכב אניס, מלח, סוכר דקלים או נבט, רוטב הצרפות והסויה, ומביאים לרתיחה.

3

מבשלים במשך כ־20 דקות, עד שהפרגיות מוכנות.

4

מרתיחים סיר גדול עם מים חמים ומבשלים את האטריות בנפרד.

5

חולטים את הבוק צ'וי במים רותחים למשך 3 דקות, מסננים וחותכים לרצועות רחבות.

6

מחלקים את האטריות לקערות הגשה. מוסיפים את הבוק צ'וי והנבטים, ומוזגים את המרק. מעטרים בבוטנים, קריספי שום, פלפל לבן, בצל ירוק, סלרי וכוסברה. בוזקים צ'ילי יבש לפי הטעם.