מתכון

קולסלאו עם טופו ופרגיות

כאן הטופו לא מחליף את הפרגיות, אלא מצטרף אליהן כדי לתת עוד ממד של פריכות.

יוני 2021
קולסלאו עם טופו ופרגיות של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
קולסלאו עם טופו ופרגיות של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לקולסלאו

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מניחים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

2

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומקפיצים את גרגירי התירס 5 דקות. מעבירים לקערה ושומרים בצד (לא שוטפים את המחבת).

3

בינתיים מושחים את הפרגיות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מחממים שוב את המחבת, מניחים את הפרגיות וצולים על להבה גבוהה 4-3 דקות מכל צד להזהבה יפה. מסירים מהלהבה, חותכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר ומניחים בצד.

4

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, מסדרים טופו בשכבה אחידה ומטגנים על להבה גבוהה 4-3 דקות, עד שהוא נצרב יפה. מדי פעם מנענעים בעדינות את המחבת (לא מערבבים כדי לא לפרק את הטופו). מוסיפים שום, צ'ילי ומנגו ומקפיצים 10-8 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך למרקם של צ'אטני.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

מניחים בצלחת הגשה (בקבוצות ובלי לערבב) גרגירי תירס מוקפצים, פרגיות וטופו מתובלים, רצועות כרוב ושעועית. מניחים למעלה עלי פטרוזיליה וקליפת ליים ומגישים לצד הרוטב.