מתכון

קונפי שוקי ברווז עם קרם שורשים

יולי 2019
6 דירוגים
קונפי שוקי ברווז עם קרם שורשים של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר
קונפי שוקי ברווז עם קרם שורשים של השף חיים טיבי. צילום: בן יוסטר

מנה מעולה שכל מי שטועם מתאהב בה. שוקי הברווז שונות מאוד משוקי עוף, והשומן שבו מתבשלות מעניק להן טעם מרוכז

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקונפי שוקי ברווז

לקרם שורשים

לירקות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

קונפי שוקי הברווז

1

מושחים את שוקי הברווז היטב במלח ופלפל, מניחים בתבנית ויוצקים את השומן. מוסיפים את עשבי התיבול היבשים, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים במשך שעתיים וחצי בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

2

מתבלים את הקונפי במלח, פלפל, דבש וצ'ילי.

רוטב השורשים

3

מניחים את הירקות בסיר, יוצקים את החלב או הציר עד כיסוי הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד שהירקות רכים. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.

4

טוחנים את הירקות במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים מעט מהנוזלים ששמרנו עד קבלת מרקם קרמי. מתבלים במלח, פלפל, חומץ השרי והדבש ומערבבים.

הירקות

5

חולטים את התרד במחבת: מחממים את המחבת עם מעט מאוד שמן ומאדים את התרד תוך כדי ערבוב רק עד שהוא מאבד את הנוזלים.

6

חולטים את הבצלים הירוקים ואת השום במים רותחים במשך 5 שניות, מניחים בתבנית, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

הרכבת המנה

7

יוצקים לכל צלחת הגשה מקרם השורשים, מניחים שתי שוקיים ומסדרים את הירקות.