מתכון

קזדיקס – כיסי בצק ממולאים בחצילים וגבינה בולגרית

ינואר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

מאפים פריכים עם חצילים קלויים וגבינות, שיחרבו כל דיאטה

יום אחד התכנסו הבולגרים וחשבו על מזימה: "ניקח את הבורקיטס התורכיים, נעשה את הבצק עוד יותר פריך ונפתח אותם כמו פאי קטן". התוצאה היתה קזדיקס: מאפים פריכים עם חצילים קלויים וגבינות, שיחרבו כל דיאטה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לזיגוג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה בקערה גדולה. מוסיפים חמאה וממוללים בידיים לקבלת פירורים קטנים. מוסיפים שמן וחלב ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעצבים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות ועד לילה.

מכינים את המלית

2

מערבבים את כל החומרים בקערה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

ממלאים את המאפים ואופים

4

מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מפזרים מעל מעט קמח וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ. מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול ומכווצים את השוליים מסביב כמו בתמונה. אפשר לעשות את זה על משטח העבודה או בכף היד. מהדקים וצובטים היטב את הקיפולים זה לזה כדי שלא ייפתחו. משחילים קיסם לרוחב הכיס, כך שיחזיק את הקפלים ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

5

מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

6

אופים 25-20 דקות עד להזהבה. כשמתקרר, שולפים החוצה את הקיסמים. המאפים נשמרים היטב במקפיא עד חודש.