מתכון

קטאייף ריבת שסק ואגוזים

המילוי הקלאסי של קטאייף הוא ג'יבנה ואגוזים. כאן ריבת שסק זריזה מחליפה את הגבינה

1,188 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
קטאייף ריבת שסק ואגוזים של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט
קטאייף ריבת שסק ואגוזים של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט

כאן ריבת שסק זריזה מחליפה את הגבינה – והופכת את הקינוח לעסיסי יותר, מוסיפה חמיצות ומאזנת את המתיקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למי סוכר

לבלילה

למילוי

אופן ההכנה

מכינים את מי הסוכר

1

מערבבים מים וסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 2־3 דקות נוספות. שומרים בצד.

מכינים את הבלילה

2

מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט חמאה או שמן לטיגון, לתערובת אחידה במרקם טחינה גולמית, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

מכינים את המילוי

3

מערבבים בסיר קטן שסקים וסוכר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה להיווצרות ריבה. מוסיפים מיץ לימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לשק זילוף.

4

מערבבים את הבלילה ומעבירים לכלי עם פייה. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד כף מים.

5

מחממים חמאה מזוקקת או שמן במחבת, יוצקים קטאייפים בגודל הרצוי ומטגנים כדקה להופעת בועיות. מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה עם הצד הלא עשוי כלפי מעלה. ממשיכים עם יתר הבלילה.

6

מזלפים כפית מהמילוי במרכז כל קטאייף, מוסיפים כפית אגוזים וסוגרים לצורת חצי ירח.

7

מחממים עוד חמאה מזוקקת או שמן במחבת ומטגנים את הקטאייפים כדקה מכל צד להשחמה יפה.

8

טובלים את הקטאייפים ל־2־3 שניות במי הסוכר ומגישים.