מתכון

קטאייף ריבת שסק ואגוזים

המילוי הקלאסי של קטאייף הוא ג'יבנה ואגוזים. כאן ריבת שסק זריזה מחליפה את הגבינה

מאי 2022
קטאייף ריבת שסק ואגוזים של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט
קטאייף ריבת שסק ואגוזים של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט

כאן ריבת שסק זריזה מחליפה את הגבינה – והופכת את הקינוח לעסיסי יותר, מוסיפה חמיצות ומאזנת את המתיקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למי סוכר

לבלילה

למילוי

אופן ההכנה

מכינים את מי הסוכר

1

מערבבים מים וסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 2־3 דקות נוספות. שומרים בצד.

מכינים את הבלילה

2

מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט חמאה או שמן לטיגון, לתערובת אחידה במרקם טחינה גולמית, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

מכינים את המילוי

3

מערבבים בסיר קטן שסקים וסוכר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה להיווצרות ריבה. מוסיפים מיץ לימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לשק זילוף.

4

מערבבים את הבלילה ומעבירים לכלי עם פייה. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד כף מים.

5

מחממים חמאה מזוקקת או שמן במחבת, יוצקים קטאייפים בגודל הרצוי ומטגנים כדקה להופעת בועיות. מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה עם הצד הלא עשוי כלפי מעלה. ממשיכים עם יתר הבלילה.

6

מזלפים כפית מהמילוי במרכז כל קטאייף, מוסיפים כפית אגוזים וסוגרים לצורת חצי ירח.

7

מחממים עוד חמאה מזוקקת או שמן במחבת ומטגנים את הקטאייפים כדקה מכל צד להשחמה יפה.

8

טובלים את הקטאייפים ל־2־3 שניות במי הסוכר ומגישים.