כאן ריבת שסק זריזה מחליפה את הגבינה – והופכת את הקינוח לעסיסי יותר, מוסיפה חמיצות ומאזנת את המתיקות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למי סוכר
לבלילה
למילוי
אופן ההכנה
מכינים את מי הסוכר
1
מערבבים מים וסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 2־3 דקות נוספות. שומרים בצד.
מכינים את הבלילה
2
מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט חמאה או שמן לטיגון, לתערובת אחידה במרקם טחינה גולמית, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
מכינים את המילוי
3
מערבבים בסיר קטן שסקים וסוכר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה להיווצרות ריבה. מוסיפים מיץ לימון וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לשק זילוף.
4
מערבבים את הבלילה ומעבירים לכלי עם פייה. אם הבלילה סמיכה מדי, מוסיפים עוד כף מים.
5
מחממים חמאה מזוקקת או שמן במחבת, יוצקים קטאייפים בגודל הרצוי ומטגנים כדקה להופעת בועיות. מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה עם הצד הלא עשוי כלפי מעלה. ממשיכים עם יתר הבלילה.
6
מזלפים כפית מהמילוי במרכז כל קטאייף, מוסיפים כפית אגוזים וסוגרים לצורת חצי ירח.
7
מחממים עוד חמאה מזוקקת או שמן במחבת ומטגנים את הקטאייפים כדקה מכל צד להשחמה יפה.
8
טובלים את הקטאייפים ל־2־3 שניות במי הסוכר ומגישים.