מתכון

קיגל שוקולד וקצפת

קיגל מתוק אפוי עם פצפוצי שוקולד ואגוזים שמוגש לצד קצפת רכה

2,699 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
קיגל שוקולד וקצפת של מאפיית טלר | צילום: שני בריל
קיגל שוקולד וקצפת של מאפיית טלר | צילום: שני בריל

בשל המתיקות הקרמלית שלו, הרבה אנשים שומרים את הקיגל לסוף הארוחה. כאן לוקחים את הקונספט אל הקצה – אופים אותו עם פצפוצי שוקולד ואגוזים ומגישים לצד קצפת רכה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקיגל

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

מבשלים אטריות בשפע מים רותחים 5 עד שהן מתרככות, מסננים ומשאירים בצד.

3

מביאים לרתיחה שני סוגי סוכר ומים בסיר רחב המתאים לתנור ומבשלים כ־5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להתקרמל. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את האטריות ומערבבים. מוסיפים מלח וביצים ומערבבים היטב. מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזים ומערבבים.

4

מעבירים את תערובת הקיגל לתבניות מאפינס ואופים שעה־שעה וחצי, עד שהקיגל משחים ומקבל מעטה מקורמל. מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבניות.

מכינים את הקצפת

5

מקציפים שמנת מתוקה בקערת מיקסר עם וו הקצפה 2־3 דקות, עד שנוצרות בועות אוויר על פני הקצפת. מוסיפים סוכר בזרם דק וממשיכים להקציף 3־4 דקות לקבלת קצפת רכה ויציבה.

מרכיבים ומגישים

6

חוצים כל קיגל לרוחבו בעזרת סכין משוננת. מניחים כף מהקצפת על החצי התחתון של כל קיגל, סוגרים בחצי העליון ומניחים למעלה עוד תלולית נדיבה של קצפת. מפדרים באבקת קקאו ומגישים.